top of page
Search

SFINXAVENNER i mange generasjoner

På boklanseringen i Oslo i september møttes mange av de kvinnene som er nevnt i boka, og mange av dem som var med i miljøet rundt Kvinnehuset på 70-80-tallet.


SFINXAVENNER ble til i forbindelse med innspillene etter bokbadet.

Det var Liv Finstad som rett og slett ba oss om å lage venneklubb. Hun mente at det var mange som ønsket å støtte SFINXA med flere prosjekter.

Catrine Telle var enig og snakket om hvor viktig det var for teatergruppa Livets Mangfold i sin tid å ha det hun kalte "blodfans". For det var dem som trakk med de andre med sa hun.

Gerb Brantenberg sa hun opplevde boka som å bla i et familiealbum.


Disse kvinnene fra det kvinnebevegelsens 2 bølge og fra det gamle SFINXA vil være med videre! Tilstede var også noen av dem som er 10, 20 eller 30 eller anda flere år yngre enn de gamle feministene. I Lesbiafonisk Nintett som framførte snakkespillet på lanseringen var det kvinner fra tre generasjoner. Og slik var det også på Kvinnehuset. Der var det alltid flere generesjoner kvinner sammen og det var også barn. Jeg håper vi kan lage en vennegjeng på tvers av aldre.

Her er jeg sammen med min mor og min mormor i Stockholm på et kvinnemøte. Vi tre kunne diskutere kvinnesak. For erfaringene av å leve i en verden som kvinne går tvers gjennom generasjonene. Og alt dette det håper jeg SFINXAVENNER kan romme. Velkommen skal du være!

106 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


© Foto, Seriøsgruppa

bottom of page