top of page
Search

Hvordan en lite forlag fungerer

Updated: Aug 18, 2021

Sfinxa forlag er foreløpig et bittelite forlag med store drømmer! Styret består av kvinner som var med Kvinneverkstedet Sfinxa som ble startet i Oslo 1977. Denne gangen har vi ikke et eget verksted og trykkeri, men vi har kompetanse innen produksjon. I vårt nettverk har vi dyktige konsulenter innen språkvask og korreksjon. Vi har også flere kunstnere med kunstneriske blikk for utforming og layout i tillegg til kontakt med dyktige proffesjonelle.

Det er både en styrke og en svakhet å være liten. Alt ansvar hviler på forlaget og samtidig gir dette full frihet. Vi hadde ikke kunnet jobbe på denne måten hvis ikke flere av oss hadde en bakgrunn som aktivister som er villige til å ta et tak uten særlig kompensasjon for jobben. Vi er rett og slett avheng av et nettverk av personer som synes det vi gjør er viktig og som har lyst til å være med.

Da vi ikke ble innkjøpt av Norsk Kulturråd, som ville ha distribuert ca 700 innkjøpte bøker til bibliotek i hele landet, måtte vi tenke nytt. Vi har oppfordret alle som kan å gå til sitt lokale bibliotek og be om å få låne boka. Det har resultert i salg til Biblioteksentralen på ca. 20 bøker som dermed har endt i lokale bibliotek. Tusen takk for innsatsen til nå! Mange flere bibliotek bør få den.

FB er en viktig kanal for distribusjon fra egen side og fra alle de som deler innlegg. Hjemmesiden er også godt besøkt. Og siden Forlag/Anbefalinger begynner å fylle seg opp med foto av forskjellige personer som holder boka. Denne siden håper vi skal bli veeeldig lang!

Hvis du har gode ideer om hvordan veien videre skal bli - så er vi lydhøre. Når koronaen slapper litt mer av planlegger vi arrangementer og foredrag. Det betyr at du kan invitere oss til din gruppe/organisasjon og/eller ditt lokale bibliotek. Fortellinger fra 70-80-tallets kvinnekamp er i vinden og både unge og eldre viser interesse for dette.

Mvh Inge Ås


59 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


© Foto, Seriøsgruppa

bottom of page