top of page
Search

Lesbisk aktivisme og kjærlighet

Kvinnefronten arrangerte samtaler om kjærlighet og politikk mellom eldre og yngre lesbiske feminister i Prideuka i Oslo i juli 2021 på MELA-huset i sentrum. Kristine Sundvor Solvin ledet samtalen mellom (fra venstre) Mimi Shikerina, Anne Cathrine Hagen og Anne Brit Lindsøe. Dette var det eneste arrangementet med lang kø utenfor og stappfulle lokaler. Kanskje ikke så rart? Dette var det eneste arrangementet om og for lesbiske.

Mimi fortalte fra jentefronten i Kvinnefronten hvor hun hadde vært med tidligere. Mangelen for forbilder og synlige voksne og eldre lesbiske hadde vært et savn. Hun fortalte at møtet med Anne Cathrine og Anne Brit for en stund siden hadde vært en åpenbaring for henne. Hun hadde nærmest ikke trodd at det fantes eldre lesber eller at det var mulig å være lesbisk og gammel.

Anne Cathrine fortalte fra sin personlige historie om å "komme ut" og hvordan møtet med de andre lesbiske aktivistene på Kvinnehuset i Oslo på 70-tallet ble hennes "redning". Anne Brit hadde en enklere opplevelse da hun forelsket seg i Anne Cathrine og følte at det var det naturligste i verden. Begge fortalte fra det aktive kreative kvinnemiljøet som de var en del av på 70-80-tallet og hvordan det hadde formet dem på mange måter.

I salen ble det sagt fra lesbiske innvandrerkvinner "Nå er det vi som er der dere var på 70-tallet".

Og Anne Cathrine Hagen og Anne Brit Lindsø fra forlaget Sfinxa solgte og signerte "kvinne- og lesbebibelen" som noen kaller boka! Begge er avbildet og omtalt i boka.


95 views0 comments

Comentarios


© Foto, Seriøsgruppa

bottom of page